Leader-rahoitusta kymmenelle uudelle hankkeelle

Ykkösakseli on myöntänyt Leader-rahoitusta kymmenelle uudelle hankkeelle Karkkilassa, Lohjalla, Vihdissä ja Salossa. Hankkeista kolme on elinkeinollisia tukia ja seitsemän kohdistuu yleishyödylliseen toimintaan. Tukea myönnettiin yhteensä 67 759 euroa.

Karkkilan Pojat rakentavat Beach Volley -kenttäalueen katsomon, varaston sekä terassin/katoksen. Toimenpiteiden myötä Karkkilan Rantapuiston kentät palvelevat sen käyttäjiä ja katsojia entistä paremmin.

Lohjalla Saukkolan asukasyhdistys hankkii moottorikelkan ja latulanan, jotta yhdistys voi jatkaa Saukkolan ja Nummen alueen hiihtolatujen tekoa sekä ylläpitoa. Hanke edistää koululaisten ja alueen asukkaiden terveellistä talviliikuntaa.

Vihdissä Tuulan Tilukset Oy saa tukea kokous- ja tapahtumatuoteperheen luomiseen. Hankkeessa hyödynnetään paikallista perinnettä ja kulttuuria. Vihtijärven Kyläyhdistys korjaa Vihtijärven koulun pihalla sijaitsevan ulkorakennuksen katon, jotta rakennus voidaan kunnostaa monikäyttöiseksi harrastus- ja vapaa-ajan tilaksi. Ojakkalan Martat kunnostaa Ojakkalan urheilutalon katon, päivittää sisä- ja ulkovalaistuksen sekä uusii ilmalämpöpumpun ja turvakamerat. Toimenpiteillä lisätään urheilutalon turvallisuutta ja energiatehokkuutta. Tuen avulla harrastukset, tapahtumat ja tilaisuudet voivat jatkua Ojakkalan kylällä.

Salossa Ruukin kehräämö ja puoti Oy saa tukea alpakkatuotteiden vastuullisuus- ja ympäristöväittämien analyysiin. Hankkeessa tuotetun tiedon myötä yritys voi kehittää liiketoimintaansa. SoundByNature Oy kokeilee laventelin kasvatusta Suomusjärvellä. Tuen avulla lisätään osaamista ja edistetään uuden tuotteen/palvelun syntymistä. Halikon Hakoniskat asentaa Salakallion virkistysalueelle aurinkopaneelit. Tuen avulla vähennetään fossiilisen sähkön kulutusta ja energiakustannuksia sekä edistetään yhdistyksen yleishyödyllistä toimintaa. Salon Seudun Ampujat hankkii elektronisia taululaitteita riistamaaliammuntaan. Hanke avaa uusia harjoittelumahdollisuuksia Halikon Hevonpäässä. Muurlan kotiseutuyhdistys kunnostaa Fiulmaakarin myllyä ja myllyaluetta. Toimenpiteillä lisätään kaikille avoimen virkistysalueen turvallisuutta, viihtyvyyttä ja myllyn monipuolisempaa käyttöä.

Leader -hanke- ja yritystukien tukimuodot ovat monipuolisia. Tukia voi hakea jatkuvasti. Seuraava hakuaika umpeutuu 18.8.2024. Olethan yhteydessä hankeasiantuntijoihin ennen hakemuksen tekemistä, neuvomme sinua mielellämme.

Seuraava nuorten Ykkösmassin hakujakso päättyy 31.8.2024. Ykkösmassia voi hakea 11–25 -vuotiaiden nuorten ryhmä yhteiseen hankkeeseen, esim. tapahtuman järjestämiseen tai harrastusvälineiden hankintaan. Nuori voi hakea Ykkösmassia myös omaan yritystoimintaan, esim. laitteiden tai välineiden hankintaan.