Tutustu tarkemmin

Ykkösakselin toiminta-alue

Mahdollisuuksia maaseutualueelle

Ykkösakselin toiminta-alue vuosina 2023-2027 kattaa Salon, Lohjan, Karkkilan ja Vihdin. Salon ja Lohjan kaupunkialueiden keskustat ovat rajattu pois maaseuturahaston Leader-tuesta. Lisäksi Uudenmaan ELY-keskuksen linjaukset rajaavat tuen myöntämistä ulommalla kaupunkialueella ja kaupungin kehysalueella. Alueiden luokittelussa käytetään Suomen ympäristökeskuksen kaupunki-maaseutu-luokitusta. 

Valtakunnallinen kartta Leader- ja ELY-alueista, sekä poisrajatuista alueista. Voit zoomata tai loitontaa haluamaasi kohtaan. 

Suomesta 95% on maaseutua!

Suomi on yksi Euroopan unionin maaseutumaisimmista maista. Suomen pinta-alasta 95 prosenttia on maaseutua ja maaseutualueilla asuu vakituisesti lähes kolmannes väestöstä. Suomen eri alueiden olosuhteet vaihtelevat suuresti johtuen muun muassa maantieteeseen, elinkeinorakenteeseen, sosioekonomisiin eroihin ja myös kulttuuriin liittyvistä tekijöistä.

Kauttamme haettavaa nuoren omiin hankkeisiin kohdistuvaa Ykkösmassia voidaan myöntää koko toiminta-alueellemme ilman edellä mainittuja poisrajauksia.