© Haloomaaseutu Liisa Kallio

Tutustu tarkemmin

Hanketuen hakeminen

Jos sinulla on idea, johon aiot hakea rahoitusta, ota ensin yhteyttä Leader Ykkösakselin hankeneuvojaan! Autamme hankeidean hiomisessa. Voimme yhdessä pohtia, soveltuuko idea rahoitettavaksi ja voisiko se saada Leader-rahoitusta. Näin vältät turhaa työtä ja saat hyviä neuvoja hankesuunnitelman ja hakemuksen laatimiseen.

Haku Hyrrä-asiointipalvelussa

Hanketukea haetaan sähköisesti Hyrrä-asiointipalvelussa. Hyrrä-palvelu toimii parhaiten Google Chrome ja Mozilla Firefox -selainten uusimmilla versioilla. Tunnistaudu palveluun pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Tutustu Hyrrä-palveluun ja Suomi.fi-valtuutukseen!

Hyrrä-asiointipalvelu on maaseudun kehittämistukien asiointipalvelu, jonka kautta voi hakea tukia. Voit tehdä hakemuksen organisaation puolesta, jos sinulla on tarvittavat oikeudet Suomi.fi-valtuuden perus- tai valtuusrekisterissä.

Täytä hakemus Hyrrä-palvelussa. Pyydä oikean toimenpiteen valitsemiseen tarvittaessa ohjeita hankeneuvojalta.

Hyrrä-palvelu ohjaa ja opastaa sinua hakemuksen täyttämisessä, tarvittavien liitteiden lisäämisessä ja lähettämisessä. Muista hakea tukea Leader-ryhmästä!

Kun hakemus on valmis, voit allekirjoittaa ja lähettää sen. Jos hakemus on puutteellinen, Hyrrä kertoo mitä hakemukseen on vielä lisättävä.

Kun olet lähettänyt hakemuksen, hanke tulee saman tien vireille. Muista, että hankkeen toimenpiteitä ei saa aloittaa ennen kuin hakemus on tullut vireille! Vasta kun hanke on tullut vireille, hankkeelle voi syntyä kustannuksia. Voit aloittaa silloin hankkeen omalla riskillä – suosittelemme kuitenkin, että odotat Leader Ykkösakselin hallituksen päätöstä!

Voimme pyytää sinua täydentämään hakemusta ennen Leader Ykkösakselin hallituksen käsittelyä. Vastaa täydennyspyyntöön annetussa ajassa, yleensä kahdessa viikossa. Hallitus tekee päätöksen hakemuksesta niillä tiedoilla, joita hakemuksessa on.

Kolme vinkkiä hakemuksen laatimiseen

  1. Kirjoita hankesuunnitelma aluksi word-tiedostoon. Tarjoamme käyttöösi hankesuunnitelman mallin, josta näet hankesuunnitelman sisällön. Lataa hankesuunnitelman pohja materiaalipankista! 
  2. Hyödynnä hakemuksen laatimisessa Leader Ykkösakselin strategiaa, linjauksia ja valintakriteerejä. 
  3. Muista, että hankkeen lähtökohta on asukkaiden tarpeet! Hyödynnä hankkeen suunnittelussa tarve-tavoitteet-toimenpiteet-tulokset -mallia

Valintajaksot

Hankehakemuksia voi tehdä jatkuvasti, mutta hakemukset käsitellään valintajaksoittain. Kaikki valintajaksolla vireille tulleet hakemukset käsitellään samassa Leader Ykkösakselin hallituksen kokouksessa. Vain poikkeustapauksissa hankehakemus voidaan siirtää seuraavaan kokoukseen