Karkkilan Poikien luona

Vierailin Karkkilassa, Karkkilan Poikien kenttäalueella, Pyhäjärven uimarannan tuntumassa. Karkkilan Pojat ry on urheiluseura, joka on perustettu vuonna 1933. Seuran tarkoituksena on saada mahdollisimman moni harrastamaan liikuntaa. Seurassa voi harrastaa lentopalloa, yleisurheilua sekä kestävyysurheilua.

Ennen seuran pääpaino keskittyi aikuisiin ja heidän liikuntaan kun tällä hetkellä se on kääntynyt ylösalaisin ja nyt lapset ja nuoret ovat niin sanotusti valokeilassa. Aikuisten lentopallojoukkueet ovat jääneet pienemmiksi, vaikkakin välillä saadaan aikuisten joukkueita kasaan.

Markus Lindqvist (jäsen) ja Kimmo Majasalmi (varapuheenjohtaja) oli haastateltavanani. He kertoivat kuinka lasten ja nuorten tulisi liikkua enemmän ja että seura tarjoaa siihen mahdollisuuden. Seurassa on laajasti eri ikäluokkia. Nuorimpien eskari-ikäisten kanssa motivaatio liikuntaan otetaan enemmän leikinkautta, esimerkiksi palloon tutustumisella. Pienemmillä on kova tahto voittaa ja siinä seura yrittää opettaa että aina ei voi voittaa.

Saavutuksia yhdistyksellä on tuoreimpana A-poikien Suomen mestaruus lentopallossa. Alueen lopputurnauksissa myös pelaamassa pienimmät ja he saivat eteläalueen hopeaa. Mutta seuran tavoitteena ei ole päästä voittamaan kaikkia pelejä ja turnauksia vaan saada monen ikäisiä harrastajia tai lajista kiinnostuneita mukaan seuraan.

Ensimmäisen Leader-hankkeen avulla on saatu rakennettua Beach Volley Areena, jossa voi järjestää turnauksia ja viikkokisoja. Nyt on käynnissä toinen investointihanke, jossa rakennetaan katsomo, terassi/katos sekä konttivarasto/kahvio. Alueen koulut ja kuntalaiset käyttävät kenttiä. Vuoroa voit varata Karkkilan kaupungin nettisivuilta Julius -nimiseltä sivulta. Kuitenkin jos kenttä on vapaana sitä voi käyttää kuka tahansa.

 

 

Oma kokemus areenalta:

Tulimme Karkkilan areenalle jo hieman ennen kuin haastattelu oltiin sovittu, ehdimme siis käydä rannalla areenan vieressä ottamassa aurinkoa ja pulahtamassa vedessä. Sen jälkeen menimme areenalle ja ihastelimme beach volleyta pelaavia naisia. Haastattelimme Markusta ja Kimmoa, sain hyvin seuran tarkoituksesta kiinni ja pidän siitä että lapsia motivoidaan liikuntaan leikin varjolla. Alueella oli myös ravintola sekä rannalla hienon näköisiä leikkipaikkoja ja koripallokenttä.

Kuvasimme myös huumorimielessä esittelyvideon areenalta, video on Ykkösakselin sivuilla Instagram- ja Facebook sovelluksessa. Kannatan sen katsomista. (Tarina näkyy vain vuorokauden julkaisun jälkeen)