Leader-rahoitusta uusille hankkeille

Ykkösakseli on myöntänyt Leader-rahoitusta yhdeksälle uudelle hankkeelle Salossa, Lohjalla, Karkkilassa ja Vihdissä. Tukea myönnettiin yhteensä 298 548 euroa. Hankkeista neljä on elinkeinollisia tukia ja viisi kohdistuu yleishyödylliseen toimintaan. Ykkösakselin nuorisovaltuusto on myöntänyt Ykkösmassia yhdelle hankkeelle Salossa. Myönnetty avustus on 598 euroa.

Salossa kartoitetaan 28 järven nykytilaa ja laaditaan kunnostussuunnitelmia, Mathildedalissa sijaitseviin mökkeihin asennetaan ilmalämpöpumput, Perniön pappilaan kunnostetaan juhlatilat, ja ampumaurheilukeskus saa uusia välineitä sekä uuden pinnoituksen kivääriradalle. Lohjalla toteutetaan ruokametsäkokeilu sekä tuotetaan tietoa vesikasvillisuuden hyödyistä, haitoista, hoitomahdollisuuksista ja ekologisesti kestävästä kalastuskulttuurista. Karkkilassa kasvatetaan taiteilijan liiketoimintaa sekä rakennetaan laavu Toivikkeen ulkoilualueelle. Vihdissä kunnostetaan Jokikunnan seurojentaloa. Ykkösmassilla partioyhdistys Perttelin Pikettien lippukunnan nuoret pääsevät tutustumaan Kööpenhaminan toiminnalliseen tiede- ja tekniikkamuseoon. Matkan aikana kertyneitä tietoja ja taitoja hyödynnetään oman alueen partiotoiminnassa.

Seuraava hanke- ja yritystukien hakuaika umpeutuu 12.5. Olethan yhteydessä hankeasiantuntijoihin ennen hakemuksen tekemistä, neuvomme sinua mielellämme.

Seuraava nuorten Ykkösmassin hakujakso päättyy 31.5. Ykkösmassia voi hakea 11–25 -vuotiaiden nuorten ryhmä yhteiseen hankkeeseen, esim. tapahtuman järjestämiseen tai harrastusvälineiden hankintaan. Nuori voi hakea Ykkösmassia myös oman yritystoimintansa tukemiseen, esim. laitteiden tai välineiden hankintaan.