Punaisia omenia oksassa

Leader-rahoitusta kymmenelle uudelle hankkeelle

Ykkösakseli ry on myöntänyt Leader-rahoitusta Lohjalle, Vihtiin ja Saloon. Hankkeista neljä on elinkeinollisia tukia ja seitsemän kohdistuu yleishyödylliseen toimintaan. Tukea myönnettiin yhteensä 49 536,34 euroa.

Yritykset testaavat, investoivat ja avaavat uusia ovia

AppleBros Oy testaa omenanviljelyn uudenlaista liiketoimintamallia Karjalohjalla. Kokeilun avulla selvitetään, miten monikanavainen markkinointi ja omenapuiden vuokraus verkkokaupan kautta käytännössä toimivat. Toiminimi Juha Karimo hankkii ilmalämpöpumppuja Ylöstalon matkailun majoitustiloihin ja juhlataloon Särkisalossa. Investointi lisää yrityksen uusiutuvan energian käyttöä. Suomusjärvellä Yr’T Infusion Oy toteuttaa villiyrttihaudukkeiden brändäyksen, kehittää uuden kylmäjuoman, hankkii jälleenmyyntikanavia ja avaa verkkokaupan. Tuen avulla yritys voi kehittää toimintatapoja, parantaa kannattavuutta ja edesauttaa kansainvälistymistä. Birkkala Oy toteuttaa spelttituotteiden markkinatutkimuksen Saksan markkinoilla. Hanke auttaa yritystä tuotannon ja tuotevalikoiman kehittämisessä kansainvälisten markkinoiden tarpeisiin.

Yhdistykset rakentavat, tekevät hyödyllisiä hankintoja ja tallentavat tietoa

Lohjan Radioamatöörit ry rakentaa aurinkopaneelijärjestelmän. Aurinkovoimala edistää kerhon edellytyksiä aktiiviseen toimintaan ympäri vuoden ja parantaa kriisiajan viestintävalmiuksia. Nummen kyläyhdistys ry maalaa Nummen kylätalon katon ja remontoi keittiön. Hanke parantaa kylätalon käyttömukavuutta ja säästää energiaa. Rikala-seura ry maalaa Halikossa sijaitsevan Franssintalon katon ja uusii tarvittavat puuosat. Tuen avulla monipuolinen toiminta talossa voi jatkua. FC Halikko ry hankkii jalkapallokentälle uusia lisämaaleja. Hanke hyödyttää erityisesti nuoria harrastajia ja pelaajia. Otalammen Metsänpojat r.y. hankkii uuden latukelkan, jotta latujen ylläpito ja hiihtoharrastus Vihdin Otalammella voivat jatkua. Eläkeliiton Karjalohjan yhdistys ry toteuttaa videointiprojektin ja järjestää yleisötilaisuuden. Hankkeessa tallennetaan tietoa ja kokemuksia Karjalohjan vanhoista koulurakennuksista ja koulunkäynnistä. Hankkeesta hyötyvät lähiseudun nykyiset ja entiset asukkaat sekä jälkipolvet.